18. jun. 2014

Februarsko potepanje po Egiptu, 3. del

V prvem in drugem delu ste že prebrali nekaj o potepanju po Egiptu, ki se danes zdi že daaleč stran.  Stvari nimam rada nedokončanih, zato moram seveda s potopisom tudi dostojno končati.

Nazadnje sem rekla, da bo zadnji del mojega potopisa namenjen običajnim ljudem in prizorom Egipta, ki ga je bilo prav tako kar nekaj, čeprav sva bila nastanjena v hotelu s petimi zvezdicami. Obiskala sva Safago, majhen kraj 10 kilometrov od najinega hotela, ter tudi mnogo večjo Hurgado, ki je bila od najinega hotela oddaljena skoraj 50 kilometrov. Ker pametnega prevoza do tja ni bilo, sva štopala. In šlo je zelo gladko. Vsi stereotipi o tečnih Egipčanih so se sfižili in tudi kasneje večjih težav nikjer nisva imela. Ja, seveda so tečni tam, kjer ti želijo kaj prodati, torej na tržnici in blizu turističnih znamenitosti, a drugje so prijetni. Vsaj najina izkušnja je bila takšna. Čeprav je Hurgada zalo turistična, je to njeno obrobje, kjer je ogromno hotelov, a vseeno najdeš  predele, kjer življenje teče čisto počasi in so ljudje tako prijazni, kot da se tu ne bi vsako leto obrnilo ogromno turistov.















Zaključim pa naj še z izletom, ki je bil namenjen predvsem relaksaciji. Snorkljanje, čisti užitek, le ko bi bila voda malo bolj topla. A to poletje bo tudi to prišlo na vrsto …. Tam nekje daleč,  med 14 000 otoki, vulkani, riževimi polji in s tropskim sadjem v roki :) A o tem kdaj drugič …







Urška

Ni komentarjev: