5. mar. 2014

Igrača Herman lisjak

V edinem otroškem muzeju v Sloveniji Hermanov brlog, ki je del Muzeja novejše zgodovine Celje, že od leta 1995 dalje domuje Herman Lisjak. Herman Lisjak je prijazen do otrok, prijazen do okolja, ima široko znanje o slovenski in mednarodni kulturni dediščini in umetnosti.
Herman z otroki praznuje rojstne dni, jih vodi po razstavi, ustvarja v ustvarjalnicah in delavnicah, pripoveduje zgodbe, z njimi raja in jim pomaga razumeti svet, ki jih obdaja.

Žal Hermana poznamo samo Celjani, ostali pa le redko. Jaz vem, da ga je narisala Jelka Reichman in da je oblečen v celjske barve. Da bi otroški muzej bolje raziskali, so se naši učenci v raziskovalni nalogi pogosto dotikali Hermana lisjaka in njegove prepoznavnosti. In ker lisjaka v mehki varianti še ni, me je sodelavka prosila, če bi ga izdelala. Uf, to je bil izziv. Veliko, kaj veliko, ogromno poizkušanja, ogromno dela, a rezultat? Presodite sami....
Herman lisjak na sliki:
In v moji izvedbi :)




Jaz priznam, da bi ga kar obdržala :)
Urška

6 komentarjev:

Simona pravi ...

Uauuu, Urška, tu pa je bilo dela in tuhtanja. Verjamem. Zadela si ga v nulo. Upam, da ga vidijo v Hermanovem brlogu in da dobiš kmalu veliko naročilo. Tale Herman si zasluži, da pride med otroke. Krasen je!

Vladuška pravi ...

Bravo, Urska. Tale herman lisjak je fantasticen. Zelo lepo si ga izdelala.

Urškin Raj pravi ...

Simona, niti si ne želim množične izdelave, bo ostal kar eden in edini. Je preveč materiala in dela v njem, da bi ga bilo moč izdelovati serijsko.

mtka uri pravi ...

pa to je najbolj luštkan herminator na tem svetu :) vse lepo,u

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Bravo! Dobro si ga zadela in zelo lepo naredila!

Sabina pravi ...

Urška, bravo!!!!! Navdušeno ploskam!