15. dec. 2009

Zgodovina naših božičnih bazarjev

Navadno o šolskih zadevah ne pišem. Tokrat bom naredila izjemo. Povezala bom namreč šolo in ustvarjanje, kar pa tako ali tako sodi na blog. Eden vrhuncev šolskega leta na naši šoli je tudi božični bazar, ki smo ga letos organizirali že četrtič, v soboto, 12. decembra. Vedno se zelo potrudimo, to moram povedat. Tudi letos je bilo tako. Letos sem obiskala še dva šolska bazarja in ne da bi se pretirano hvalila, ampak naš je bil po kvaliteti izdelkov najboljši. Na to sem ponosna in tudi na to, da vsako leto sama z učenci pripravim izdelke, ki gredo v promet.

Pisalo se je leto 2005. Prvo leto, ko nismo vedeli, kako in kaj. Takrat sem z učenci prvič delala darilne škatle. Veliko jih je bilo, a premalo, da bi jih dobili vsi, ki so jih želeli imeti.

Zato smo se naslednje leto odločili za ponovitev vaje. Če se prodaja, zakaj ne. In smo jih izdelali še več. Imeli celo propagandno zasedbo. In spet so šle za med. Z učenci 2. razreda pa smo ob enem izmed nadomeščnaj delali lepe zimske čestitke.


Prišlo je že leto 2007. Še vedno se jih nisem naveličala. Ljudje so že spraševali, ali bodo spet škatle, tako da jih je bilo skoraj nujno izdelovati. To leto smo bili zelo produktivni. Z 9. razredi sem se lotila izdelave nakita, z manjšimi pa smo šivali vile in kuhalnice spreminjali v zvezdice in medvedke.



Leto 2008. Sem leta 2007 rekla, da je tokrat zadnjič. Da škatl ne bom več delala, pa ne zato, ker jih ne bi želela, ampak zaradi prostora, ki ga za toliko škatl nimam. Pa so prišli učenci in rekli, da bi radi delali nekaj z mano. Da bi radi delali škatle. In tako smo jih delali že četrtič. In že četrtič so bile hit. Zime, ne poletja.

Ko so se sušile, smo izdelali kar nekaj tabl za sporočila v obliki kravice, z manjšimi učenci pa smo izdelovali koledarje, šivali angelčke in voščilnice.


In letos? Trikrat lahko ugibate ... Ma kaj čem, tržni hit je pač treba ohranjat, za zraven pa vsako leto nekaj drugega. Tako je bilo tudi tokrat. Spet smo bili pridni. Na bazarju smo imeli najobsežnejšo stojnico, polno zanimivih izdelkov. Poleg klasičnih škatl še nakit iz das mase, blazinice za bucike in božično žito. Uspeh zagotovljen :)









In naslednje leto? Letos je bilo zadnje leto izdelave škatl ... no ja, teoretično, praktično pa ... kdo ve :)

11 komentarjev:

Nataša pravi ...

Čestitke - za vseko leto posebej in za vsa skupaj! In želim vam, da bi se tradicija nadaljevala - zaradi vzdušja in poslanstva. Super ste!

Alenka pravi ...

Super!!!!!Res ste zelo pridni1In praviš naj šparamo škatle?:):):)

Goga pravi ...

Lepo in ustvarjalno,pohvale mentorici in pridnim rokam tvojih učencem. Verjamem ,da si-ste pripravili eno lepših in bolje založenih stojnic daleč okoli :))).

Sonja pravi ...

Vsa ta leta, kar te poznam in spremljam tele vaše novoletne stojnice, vas občudujem. In sem otrokom in staršem po tihem "fouš" za pridno mentorico, ki se ji da. Za otroke tako ni dvoma :)
Škoda, da niso vse šole take. Pri nas je baje s stojnicami sama izguba in jih ni. Kot da veselje otrok ob izdelavi ne pomeni nič :(
Super vam gre in verjamem, da bo tako tudi v bodoče.

Kate pravi ...

Vse čestitke!
Najprej tebi. Vsekakor tebi, ker nekdo mora biti tisti, ki zadevo vleče naprej. In seveda otrokom, ki tako lepo izdelujejo in šoli, ki to podpira!

Špela pravi ...

Super! Pohvale tebi in vsem tvojim učencem oz soustvarjalcem :)

BojaMoja pravi ...

super anali :))pohvale tebi in pridnim otrokom :)

Suzy pravi ...

Čestitke k tako lepim bazarjem. Ja, vsako leto je lep :)
A pol ne šparam več škatel zate? Ali pa? Za vsak slučaj :)

Lidija pravi ...

Tele tvoje škatle so res hit, sicer pa draga moja, kam pa misliš da bomo devali škatle, saj nam je že vsem čisto jasno, kot beli dan, da treba škatle šparat in jih novembra dostavit v Prečno, kjer jih prevzameš - torej škatle drugo leto bojo, vsaj po moje.

Mojca pravi ...

ja noro no! zgodovina je impresivna, škatle pa... saj dobijo vsako leto še kakšno družbo. zakaj ne? krasne so. in vse ostalo - samo čestitam ti lahko.

Vladuška pravi ...

Sem bila na enem šolskem bazarju v Mariboru in moram priznat da mi je bil zelo všeč, ampak vseeno ni bil primerliv z vašim. toliko raznolikih izdelkov, res krasna ponudba in super ideje. Bravo.